Leg i haven

Så er april godt i gang og det har været en dejlig lun start på den anden forårsmåned. For os, der har have, er det den perfekte anledning til at få frisk luft i ansigtet og samtidig en masse god motion. Her følger et par gode ideer til, hvordan haven også kan bruges, så det ikke bare bliver græsslåning og lugning alt sammen (-selvom det også giver motion).

terrain og klatrestativ

  • En trampolin er alle tiders redskab til at få afløb for en masse energi, og samtidig elsker de fleste børn at hoppe. Det kan til tider være ret forbløffende, hvor udholdende børn er, når de hopper. Hos os kan der sagtens blive hoppet i flere timer. Hopperiet er ikke kun godt for børn – voksne kan også bruge en trampolin. Regelmæssig motion kan forbedre fysisk formåen og udholdenhed betragteligt. Læs i øvrigt det tidligere indlæg om trampolin i haven her.

DSC01182

  • Fodbold er altid populært, og har man en stor græsplæne, så er det bare om at finde bolden frem. Både både muskler og reflekser kommer i god form. Forsøg at holde bolden i luften ved at bruge knæene skiftevis, eller prøv at drible bolden tværs igennem haven. Det træner både koordination og ballance – også hos voksne.
  • En mere afdæmpet haveaktivitet, der er mindst lige så sjov, er kroket. Spillet er et gammelt, klassisk havespil, som i Danmark måske er gået lidt i glemmebogen. Det er en skam, for det er sjovt og samtidig ikke sværere, end at alle være kan med. Og skulle man støde på den lidt nedsættende bemærkning ”fattigmandsgolf”, så må jeg sige, at korket spilles på professionelt plan i hele den anglo-saksiske verden :-)

image

  • Et andet godt spil, som man kan have sjov af i haven, er badminton. Spillet kræver en relativt stor have eller en stor indkørsel, hvis man vil have en egentlig bane. Mindre kan jo også gøre det, hvis man bare vil træne lidt koordination med sit barn. Derudover, så har man bare brug for et par ketchere og en snor.
  • Er der små børn i husstanden, så er fangeleg oplagt, mens de fleste lidt større børn elsker skjul eller dåseskjul, eller bare gåe en tur på en “hemmelig” sti.

DSCF1964

  • Endelig kan der også komme meget sjov ud af et par træstammer. Vi fældede for nogle år siden et større træ. Stammen blev skåret op i 5-6 stubbe på ca 40-50 cm højde. De har i en årerække fungeret som trædesten/balancebro gennem en lille del af haven.

 

God tur ud i haven. Nyd foråret og den friske luft, for om 6 måneder sidder vi indenfor igen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *