Tulipaner

DSCF4658Det er lige nu, man skal ud og nyde forårets farveeksplosion. For blandt alle forårets løgvækster er tulipanerne de skønneste og mest luksuriøse, man kan tænke sig, og de står på spring nu. Den utrolige variation i farvekombinationer, som findes, og den friske knitren, når man plukker dem (det nænner jeg så næsten aldrig :-)), gør tulipaner til en af de blomster, vi alle kender og husker. Tilmed kommer de i dag i alle mulige farver og faconer, så der er tulipaner til enhver smag.

DSCF1902

Ulempen ved tulipaner er, at man skal have været forudseende, hvis man vil nyde dem på egen matrikel. Løgene skal nemlig sættes i efteråret, gerne allerede i september, og der er således ca. 7 måneders tålmodig venten fra start til resultat. Dertil kommer, at mange tulipaner er flygtige, således at man ikke skal regne med, at de kommer igen år efter år. I hovedregel, så skal man glæde sig, hvis de dukker op mere end en gang, men der er dog et par små fif til at få dette til at ske.

DSCF4671

DSCF4415

  • Når løgene lægges, så skal de lægges korrekt, dvs i et hul, der sikrer, at der er dobbelt så meget jord over løget, som det er højt.
  • Når tulipanerne blomstrer, så må man IKKE klippe til buketter. Tulipaner, der bliver klippet under blomstring, kommer stort set aldrig igen
  • Læg dem i frisk jord, dvs. der må ikke have været tulipaner inden for de sidste tre-fire år
  • Når tulipanerne er afblomstret, så skal resterne af blomsterhovedet nippes af, så løget ikke bruger energi på at sætte frøstande
  • Hvis man ønsker standhaftige tulipaner, så skal man satse på de gamle sorter “rød Apeldoorn” og “gul Appeldorn”. De kommer igen år efter år, men kan godt være lidt vanskelige at få passet ind i haven, hvis man i øvrigt arbejder med farver i bedene. Jeg har selv den røde variant i et pæonbed, og det fungerer faktisk fint. Her er 30 oprindelige løg i løbet af bare 5 år faktisk blevet til det dobbelte, så der pt står ca. 60 smukke røde tulipaner og lyser opDSCF4680

164 169


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *