Rabarbersæsonen er igang

187Rabarber er en rigtig forårsbebuder og den allerførste afgrøde vi høster i vores have. En af årets faste kulinariske markeringer hos os er samtidig en kalorierig fransk rabarbertærte, som altid bliver lavet af årets første høst (opskrift kommer her på bloggen meget snart). Sidenhen bruger vi stænglerne til rødgrød (se opskrift her), rabarbersuppe, chutney og mange andre god ting.

Vi har tre rabarberplanter forskellige sted i haven og har ikke gjort noget for at integrere dem i et egentlig grøntsag- eller urtebed. De store, flotte blade og de røde stængler kan passes ind i mange bede og botanisk set, så er rabarber også en staude. Vi har også en plante stående i drivhuset, og det selvfølgelig den, der giver de allerførste stængler.

DSCF3776
Rabarber skyder i februar/marts

Der er ellers ikke så meget at sige om rabarberdyrkning. Når først planten er sat i jorden passer de sig selv. Allerhøjest kan man give den en god gang kompost eller gødning sidst på vinteren. Og så er der lidt delte meninger om man skal høste rabarber efter St. Hans eller ikke. Jeg lader mine planter hvile fra midten af sommeren.DSCF4530

Et godt tip til rabarberdyrkningen i det tidlige forår er i øvrigt at drive rabarberne frem ved brug af rabarberklokker. Klokkerne fungerer som minidrivhus. Vil man gå skridtet videre, kan man bruge en klokke, hvor lys ikke kan slippe ind (terrakotta klokker er smukke, men en sort plastikspand tjener faktisk samme formål). Ved denne metode fremmer man stænglernes vækst og minimerer samtidig bladenes vækst. Det betyder jo mere rabarber.

DSCF4473
Rabarber i drivhuset. Her kan man plukke allerede i april, hvis foråret er lunt.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *