Fransk rabarbertærte

187Denne franske rabarbertærte markerer hos os forårets komme og starten på havesæsonen. Jeg må advare på forhånd – det er ikke en kage for kalorietællerne og jeg kan også anbefale, at man holder lidt igen med både frokost og aftensmad samme dag som tærten skal nydes – man har simpelthen ikke appetit til meget mere. Men den er mums så lækker :-). Her we go:

Fransk rabarbertærte

Tærtebund:

  • 175 g mel
  • 115 g smør
  • ca. 2 spk vand

 

Fyld:

  • 600 g rabarber skåret i små stykker
  • 80 g sukker
  • 1 spk kartoffelmel

 

mandellåg:

  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • 85 g smør
  • 100 g sukker
  • 3 æg

image

Rabarberstykkerne blandes i en skål med sukker og kartoffelmel. Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes.

Hak mel og smør sammen til en grynet masse. Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt dejen til den er ensartet og sammenhængende. En tærteform smøres og dejen trykkes ud i formen, så den også dækker op ad kanten. Ovnen tændes på 175 C, og tærtebunden forbages i ca. 15 minutter.

Imens bunden bages tilberedes massen til mandellåget ved først at røre smør og sukker godt. Herefter tilsættes de hakkede mandler. Blomme og æggehvide skilles fra hinanden og de tre blommer tilsættes sukkermassen lidt ad gangen. Æggehviderne piskes stive og vendes derefter forsigtigt i dejen.

image

Den forbagte bund tages ud af ovnen. Rabarberstykkerne fordeles på den forbagte bund og dejen bredes ud over tærten. Tærten sættes derefter tilbage i ovnen i endnu ca. 30 minutter på midterste rille, og bages til rabarberne er møre og overfladen smuk gylden.

image

Serveres i solen i haven med flødeskum eller vaniljeis (-og god kaffe eller te :-))

image

 

 

 

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *