Rabarber Daiquiry

Det er fredag, og en festligere måde at starte weekenden på end med en farverige cocktail findes næste ikke. Da vi samtidig er midt i højsæsonen for rabarber, og vores rabarberplante bugner med friske nye skud, ja, så er det nærliggende at dele denne skønne opskift på en god rabarber daiquiry. Har man børn, så kan man oven i købet også bruge rabarbersiruppen til en alkoholfri variant :-)

image

Ingredienser:

 • Rabarbersirup
 • 1 bundt rabarber
 • 500 g sukker
 • 1 l vand
 • 1-2 vaniljestænger – flækket og med kornene skrabet ud

 

187

Drinken

 • 3 dl hvid rom
 • 1 dl Cointreau
 • 3-4 dl rabarbersirup
 • Et par dråber Angostura
 • Saft af 2-3 hele limes
 • Isterninger

 

Fremgangsmåde:
Vand, sukker, korn fra vaniljestængerne og og vaniljestænger lægges i en gryde og koges op. Imens skæres rabarberne i fine skiver. Den kogende lage hældes over rabarberne, hvorefter det hele koges op igen sammen. Væsken skal dække rabarberne. Herefter lader man rabarberne trække i 1-2 timer i væsken. Lagen sis derefter igennem en sigte og vaniljestængerne fjernes fra rabarbermassen, som evt. kan bruges som rabarberkompot. Rabarbersiruppen stilles på køl.

image

Til serveringen blendes rom, Cointreau, sirup, Angostura, limesaft og isterninger. Hæld på fine glas med knuste isterninger, fordel lidt kvast mynte eller citronmelisse som pynt og limebåde i glasset.

Nydes iskolde i solen i haven :-). God weekend derude!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *