Hyldeblomstsaft – en rigtig sommerdrik

image

At lave hyldeblomstsaft er det allerførste “grow your own food”-projektet (eller “dyrk din egen mad”-projekt), man bør kaste sig over, når man har opdaget glæden ved at færdes udendørs i sommerhalvåret. Det er hyggeligt, fordi det ikke kræver mere end samlet set en lille times opmærksomhed og både små og store børn kan være med. Samtidig kræver det som regel, at man kommer lidt ud på tur, for at få fat i de store, hvide blomsterklaser, da der ikke er så mange villahaver, der har hyldebærtræer stående.

Det bedste argument for selv at fremstille hyldeblomst saft er dog, at man ikke kan købe noget, der smager bare halvt så godt som den hyldeblomstsaft, man selv laver :-)

image

Fremgangsmåden er ganske enkel:

Hyldeblomstsaft

  • 25 hyldeblomstskærme
  • 3 økologiske citroner i skiver
  • 1 kg økologisk sukker
  • 1 tsk citronsyre eller vinsyre
  • 1 liter vand

 

Blomsterskærme, citroner, sukker og citronsyre lægges i en stor skål eller gryde. Kogende vand hældes over, og der røres rundt. Nu skal saften trække 2-3 dage, hvor man bare en gang imellem rører lidt – og dufter til herligheden!. Efter et par dage skal saftens sies, hvilket jeg bare gør gennem en almindelig sigte. Den færdige saft hældes på rengjorte, skoldede flasker.

Da det er koncentreret saft, så skal den færdige saft fortyndes med vand, ca. En del saft til fire dele vand, når den skal drikkes.

Hyldeblomstsaft er ikke holdbart særlig længe (2-3 uger), men hvis man har plads, så kan hyldeblomstsaft sagtens fryses. Alternativt, så prøv at lav hyldeblomstisterninger ved at hælde saften i isterningebakker eller på isterningeposer. Det smager vidunderligt i flere drinks, bl.a. gin og tonic :-)

image

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *