Salat Nicoise

salat 2 Sommertid er salattid, og en af de klassiske sommersalater her på matriklen er Salat Nicoise. Den sydfranske salat har bare alle de ingredienser, der gør en salat god og lækker. Sprød salat, friske grøntsager, surt, sødt og salt – og så tilmed den sunde fisk. Når det er sagt, så er der naturligvis frie rammer for, hvordan man laver sin salat Nicoise. Det kan gøres på utallige måder, og er der en grøntsag, man ikke bryder sig om, kan den jo undlades.

En ekstra fornøjelse ved at lave sommersalater er det naturligvis, når en stor del af grøntsagerne i salaten er hentet fra egen avl. Bønnerne er ikke klar endnu hos os, men ellers så er jeg med nedenstående opskrift sluppet helt igennem med hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter. Det er da slet ikke så tosset (- og det er MEGET nemmere at få husstandens grøntsagsskeptiker til at være med, når processen med madlavningen er startet med at høste ingredineserne i haven).

basilikum 2

Jeg bruger tun fra dåse, men frisk, grillet tun smager naturligvis ekstra dejligt, hvis tiden og vejret er til det.

Here we go:

salat

 • 1 romainesalat
 • 1 friske grønne bønner
 • ½ rødløg, fint hakket
 • ½-1 agurk
 • 3-4 tomater
 • 3-4 kogte, kolde kartofler
 • 4 hårdkogte æg
 • 2 ds. tunfisk naturél eller i olie (jeg kan bedst lide den sidste variant)
 • evt. 4-6 ansjosfiléter i olie
 • En generøs håndfuld basilikumblade
 • 12-16 sorte oliven

 

Marinade

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 1 tsk citronsaft
 • Salt og peber

 

Kog først bønnerne i ca. 3 minutter og kartoflerne til de er møre. lad begge dele køle af. Skyl og tør derefter salatbladene og riv dem i mindre stykker. Skær agurken i stave, del tomaterne, skær kartoflerne i skiver og æggene i både. Hæld væden fra tunfisken og del den i mindre stykker. Del ansjoserne på langs. Bland alle ingredienserne i en skål eller i et halvdybt fad. Pisk marinaden sammen og hæld den over. Spis salaten med flutes til.

salat


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *