Muffins med bær og citron

20160924_095729

September har været varm og solrig, og i haven og naturen har der været masser af bær. Med få dages mellemrum har vi kunne plukke skåle af hindbær og blåbær fra haven, ligesom man, hvis man har gået tur, har kunne finde brombær i hegn og krat. Hos os har vi derfor den seneste måned spist nærmest enorme mængder kager og desserter med bær, bla. masser af hindbærmousse. En af de absolutte favoritter her på matriklen er disse muffins, som er lige gode, om man laver dem med hindbær, blåbær eller brombær. Det er de syrlige bær kombineret med den næsten marcipanagtige kagemasse, der gør dem til små himmerigsmundfulde :-)

 

Opskrift til ca. 12 muffins

  • 175 g smør
  • 2 dl finthakkede, smuttede mandler
  • 1 spk. reven citron
  • 3½ dl sukker, gerne rørsukker
  • 5 spk. hvedemel
  • 5 æggehvider
  • 200 g bær (brombær, hindbær eller blåbær)

 

20160828_113240

Kom smøret i en gryde og varm det langsomt op, til det er smeltet. Bland de hakkede mandler, citronskal, sukker og mel i en skål. Rør smørret i blandingen. I en anden skål røres æggehviderne stive, hvorefter de vendes forsigtigt i dejen.

Dejen fordeles i muffinforme (husk at smøre formene, hvis du ikke bruger papirforme). I hver muffin presses let 3-4 bær ned i dejen. Bages i ca. 12 minutter ved 185 C, til de er gyldne.

serveres i efterårssolen på terassen med en god kop kaffe til :-)

 

20160828_160033-1

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *