Blåbær upside-down
Sidste søndag i vinterferien og snart er februar gået. Efter en uge på ski og mad i byen, var trangen til hjemmelavet mad og søde sager stor i dag. Da fryseren også snart skal tømmes for sidste sæsons bær, var det oplagt at lave en lækker blåbær upside-down.
Til kagen skal du bruge:
- 350 g blåbær (frosne eller friske)
- 100 g smør
- 1 dl sukker
- 2 æg
- 1½ dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
Smør en springform med smør. Drys sukker over. Læg bærrene i formen. Rør smør og sukker lyst og luftigt. Rør et æg i ad gangen. Bland derefter mel, bagepulver og vanilljesukker og rør det i sukkermassen.
Dejen skrabes med en ske ud over bærrene og kagen sættes i en forvarmet ovn ved 175 C i ca. 40 minutter. Kagen er færdig, når den er gylden, men stadigvæk lidt blød i midten. Tag rammen af springformen og læg en tallerken over kagen. Herefter vendes kagen hurtigt ud på tallerknen (sådan at bundern vender opad).
Kagen serveres med flødeskum og god kaffe.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399