Blåbær upside-down

Sidste søndag i vinterferien og snart er februar gået. Efter en uge på ski og mad i byen, var trangen til hjemmelavet mad og søde sager stor i dag. Da fryseren også snart skal tømmes for sidste sæsons bær, var det oplagt at lave en lækker blåbær upside-down.

blåbærtærte 1

 

Til kagen skal du bruge:

  • 350 g blåbær (frosne eller friske)
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 æg
  • 1½ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

 

Smør en springform med smør. Drys sukker over. Læg bærrene i formen. Rør smør og sukker lyst og luftigt. Rør  et æg i ad gangen. Bland derefter mel, bagepulver og vanilljesukker og rør det i sukkermassen.

blåbærtærte 2

Dejen skrabes med en ske ud over bærrene og kagen sættes i en forvarmet ovn ved 175 C i ca. 40 minutter. Kagen er færdig, når den er gylden, men stadigvæk lidt blød i midten. Tag rammen af springformen og læg en tallerken over kagen. Herefter vendes kagen hurtigt ud på tallerknen (sådan at bundern vender opad).

blåbærtærte 3

Kagen serveres med flødeskum og god kaffe.

blåbær og kaffe


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *