Pandekager med jordbærsyltetøj

Sådan en marts-søndag, hvor man kunne have håbet på lidt solskin og forår i luften, og det i så i stedet viser sig, at vinteren hænger fast lidt endnu, så må man hygge sig indendøre.

jordbærsyltetøj 3 DSCF3484

Det Gjorde vi i søndags med en stor portion pandekager, is og hjemmelavet jordbærsyltetøj. Det var de allersidste af sommerens jordbær, der blev brugt til dette. Her følger opskriften på lækre pandekager med sommerjordbærsyltetøj :-)

Jordbærsyltetøj

 • 300 g jordbær
 • ½- ¾ dl rørsukker
 • ½ stand vanilje
 • En smule saft fra en citron

 

Vaniljestangen skæres over og åbnes på langs.Vaniljestangen lægges i en gryde sammen med jordbærene. Kog jordbærerne op. Når det koger skrues lidt ned for varmen og sukkeret tilsættes. Lad det småkoge i yderlig 2 minutter mens der røres rundt. Nu tilsættes lidt citronsaft, og vaniljestangen tages op. Skrab evt de resterende vaniljekorn af stangen og ned i gryden. Tag et glas med skruelåg og skyld det indvendigt med kogt vand. Hæld syltetøjet på glasset. Da jeg ikke bruger konserveringsmidler, kan syltetøjet kun holde sig kort tid (en lille uge).

DSCF3492

Pandekager

 • 4 dl hvedemel
 • 1 spk rørsukker
 • ½ tsk kardemomme
 • En knivspids salt
 • 5-6 dl mælk
 • 2 æg
 • Ca. 30 g smør til stegning

 

Mel, sukker, kardemomme og salt blandes sammen i en skål. Herefter tilsættes mælken (hold ca. 1 dl tilbage). Æggene slås ud i skålen og røres sammen med de øvrige ingridienser. Dejen stilles herefter kølig en halv times tid.

En god stor stegepande varmes op. Ca. halvdelen af smørret smeltes på panden (det må ikke brune), og hældes derefter i pandekagedejen under omrøring. Når panden er rigtig varm tages med fx et decilitermål en passende mængde dej og hældes over panden. Jeg bruger en pande, der er 27 cm i diameter. Det betyder, at der til en pandekage går ca. ¾ dl dej.

De lune pandekager serveres med den nylavede jordbærsyltetøj og en god vaniljeis :-)

DSCF3495


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *