Sikre tegn på forår

DSCF3589

I weekenden er det forårsjævndøgn, hvilket betyder, at dagene det næste halve år er længere end nætterne. Det betyder også, at foråret rigtigt er på vej, og er vi ikke mange, der håber på en god påskeuge med masser af gode oplevelser i haven?

Blandt rigtig mange eksempler på, at man kan finde tegn på foråret lige uden for døren kan nævnes:

Krokus og påskeliljer
I takt med solen og varmen vinder frem, pibler de rigtige forårsbebudere, krokus og påskeliljer frem. Krokus er der allerede, og påskeliljerne er også godt på vej, især hvis de står op af en lun husmur.

DSCF3575

Insekter
Det begynder at krible og krable i jorden. Tusindben, bænkebidere, biller og mange andre begynder at vågne op fra vinterens hi. Er man heldig, kan man endda på en lun dag støde på en søvndruken bi. De små dyr har klaret vinteren ved forskellige overlevelsesstrategier. Nogle kan simpelthen gå så meget i vinterdvale, at de kan tåle frost i kroppen og ligge helt stille, andre omdanner noget af deres fedt til glycerol – alkohol og sukker, som så fungerer som en slags kølervæske, der sikrer insektet mod isdannelse inde i kroppen. De dyr kan overleve vinteren med et lavt aktivitetsniveau.

DSCF3611

Fuglesang fra oven
Er man oppe før daggry (som vi for tiden er en enkelt dag om ugen), så vil man bemærke, at fuglene er begyndt at synge igen. Det er solsorten, der fører an, i selskab med bogfinker, mejser og musvitter de allermest udbredte fugle herhjemme. Fuglene synger både for at afmærke territorier og for at tiltrække hunnerne. Og de næste måneder vil fuglekoret tage til, i takt med at flere og flere arter vender retur fra vinterkvarterne.

mejse

Pollensæsonen starter

Til stor gene for pollenallergikerne, så er det nu sæsonen rigtig går i gang. Hasseltræets lysegule og meget karakteristiske hanblomster dukker frem. De ligner piberensere og frigiver lige nu deres pollen. Hunblomsterne ser meget anderledes ud og er små dybrøde blomster, der også kan ses i øjeblikket.
DSCF3579

Rabarberen skyder

Vi har flere rabarber rundt omkring i haven, da vi elsker alle variation r over sødt, hvor rabarber kan indgå i. En rabarberknold har vi sågar plantet i drivhuset. Den er altid ekstratidligt ude, og med lidt held, så kan vi om 6 ugers tid høste de første stængler.

DSCF3776

Haveredskaber og børnestemmer
Fortsætter det skønne solskinsvejr de næste dage, så vil lyden af elektriske haveredskaber og lyden af børn , der leger ude, pludselig også begynde at fylde i et almindeligt villakvarter som vores. Det er altid hyggeligt, når man kan høre, at andre haveglade mennesker er vågnet og endelig igen kan komme ud.

trampolin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *