Beskæring af bærbuske

DSCF3864
Stikkelsbærbusk i det tidlige forår

Det er ved at være sidste udkald for at nå at beskære bærbuskene i haven. Her hos os er stikkelsbærbusken allerede sprunget ud, og ribs og solbær ser ud til også snart at følge efter. Der for her lige et par  tricks til, hvordan man beskærer bærbuskene.

Ideen med at beskære buskene er at sikre et en foryngelse af busken og dermed et godt udbytte: mange bær = mange tærter, triflier og andre lækre desserter :-).

I hovedregel, så skal man vente til en bærbusk er 3-4 år gammel, før man begynder at beskære. Vi overtog lutter gamle bærbuske, da vi flyttede ind, så det har været et projekt fra første dag. Man kan beskære sine bærbuske på hvilket som helst tidspunkt mellem bærhøst og ca. starten af april. Jeg beskærer altid solbærene, når jeg høster dem – så er de lettest at høste – og ribs og stikkelsbær om foråret.

DSCF3599
Overgangen mellem sidste og forig års ved

Man skal hvert år fjerne ca. 1/3 af buskens gamle grene helt nede ved jorden (de ældste grene er mørkest). Buskene vil herefter sætte nye friske grene. De tilbageblevne grene klipper man også tilbage til først knop over sidste års ved (se billede). Så er det næsten sikkert, at man bliver belønnet med en stor høst :-)

ribs

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *