Storkenæb – en fantastisk staude

DSCF3622
Små nye skud i forårshaven :-)

Her i påskeferien inviterer det gode solskinsvejr til havearbejde, og lige nu er det tid til at rydde op i havens bede. Det er nu, man kan klippe visne staudetoppe væk og glæde sig over at finde nye små spirer uden al det visne kvas (så fjern kvaset med forsigtighed!).

En af de stauder jeg holder allermest af er storkenæb. Det er en utrolig nem plante at have med at gøre. Når den først har godt fat, så kræver den næsten ingen vedligehold og farvemæssigt passer de til næsten alt, da de fleste storkenæb er i lilla, violette og hvidlige nuancer. Den er perfekt til at dækker bar jord,  med smukke blade og smukke blomster, og kan også med held holde en hel del ukrudt væk.

Rozanne i juni

Vi har kun et par enkelte sorter i vores have, men dem vi har, har vi til gengæld rigeligt af, da de er så utrolig nemme at få til at formere sig. Man brækker simpelthen bare et stykke af roden af en etableret plante og stikker i jorden, der hvor man gerne vil have en ny plante. I løbet af en enkelt sæson har man allerede en ny lille kugleformet plante.

Johnsons blue

Storkenæb er også en meget familievenlig plante, der klarer både børn og dyr i haven. Skulle en storkenæb knække i tummelen, så kan man bare klippe den ned, og snart efter er planten fin igen. Det samme gør man i øvrigt ,når de er afblomstret. Klip dem helt ned til ca. 5 cm over jordhøjde. I løbet af mindre end en uge er planten i fin vækst igen! Endelig vil jeg lige fremhæve endnu en stor fordel ved storkenæbs generelle “jernhelbred”, som er, at sneglene ikke kan lide dem.
DSCF2819
DSCF1994

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *