Den lille anemone

DSCF3613

Hvad var det dog der skete? 
Mit vinterfrosne hjertes kvarts 
må smeltes ved at se det,
den første dag i marts.
Hvad gennembrød den sorte jord 
og gav den med sit sølvblå flor 
et stænk af himlens tone?
Den lille anemone,
jeg planted der i fjor.

Kaj Munks digt om den lille anemone er jo aktuel hvert forår. Det er dog sjældent, at det allerede er første marts, anemonerne dukker op, og sker det, så er det netop den blå anemone, som Kaj Munk skriver om. Men sikkert er det, at anemonerne i marts/april pibler frem og gør skovbunden hvid som sne, lige indtil træerne springer ud og lukke af for sollyset i skovbunden.

DSCF3616

I vores have har vi et lille “skovområde”, hovr er aldrig bliver gravet, og her trives anomonerne i stor stil. Vi har flest af de almindelige hvide skovanemoner, med også de blå anemoner trives, og akurat som hos Kaj Munk, så er de her nu. Lige midt i den lune forårssol.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *