Rødgrød med fløde
Rødgrød er en rigtig sommerdessert, men herhjemme har vi ingen problemer med også at spise rødgrød på andre årstider. Især den yngste beboer i huset bliver aldrig træt af rødgrød – ja faktisk spiser han rødgrød juleaften, når alle andre får ris a’la mande (der er jo også mandler i rødgrød :-), da han ikke bryder sig om meget flødetunge desserter. Så skal der forkæles lidt ekstra, og det skulle der i dag, da han vendte hjem efter en uges svømmetræningslejr, så må der fremtrylles rødgrød.
Rødgrød
Til ca. 1.5 liter grød bruges:
- 500 g rabarber
- 300 + 200 g jordbær
- 200 g solbær
- 200 g ribs
- evt hindbær
- 3½ dl vand
- 200 g rørsukker pr. liter saft
- korn fra en stang vanilje
- 1 dl smuttede mandler, som også hakkes
- 2 spk. kartoffelmel
—
Fløde eller kold mælk
Alle bærene, undtagen 200 g jordbær, renses og skylles. Bring vand og bær i kog i en gryde og kog dem i ca. 5 min. Sigt saften gennem en fintmasket sigte og mål af, hvor meget saft, der er. Herefter hældes saften tilbage i gryden og der tilsættes ca. 200 g sukker pr. liter saft. De sidste 200 g jordbær tilsættes og saften bringes i kog. Når saften koger, tages gryden af varmen. Rør kartoffelmel med vand og vent et par minutter. Rør jævningen i saften lidt ad gangen, indtil den tykner og tilsæt tilsidst de smuttede og hakkede mandler. Hæld rødgrøden i en skål eller portionsglas. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold.
Server rødgrøden med kold fløde eller mælk.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399