Stikkelsbærtærte

stikkelsbærNetop nu hvor jordbør- og rabarbersæsonen går på hæld  er de første stikkelsbær ved at være modne. Stikkelsbær er i mine øjne et glemt bær i de danske haver, og det er en stor skam, for den har en for vores breddegrader sjælden eksotisk smag. Jeg elsker stikkelsbær og smagen af stikkelsbær får mig altid til at tænke på min mormors have. Hvor var det skønt at sidde der i græsset og forsigtigt forsøge at nippe bærene af den lidt farlige busk (stikkelsbær har fået deres danske navn fordi grenene på busken er tætpakkede med endda meget ondskabsfulde torne). I vores have har vi kun en enkelt busk, men den leverer rigeligt til en husholdning på tre. Sidste år plukkede vi næsten 5 kilo bær fra den ene busk! Bærene kan sagtens fryses ned, og kan bruges til f.eks. denne lækre tærte, som jeg bagte lørdag eftermiddag:

stikkelsbærtærte

Stikkelsbærtærte

  • 500 gram Grønne stikkelsbær, friske
  • ½ dl. Vand
  • 150 gram sukker
  • 2-3 cm frisk ingefær skåret i tynde skiver

  • 125 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 tsk vaniljesukker eller korn fra en halv stang vanilje
  • 1 æg
  • 100 gram hakkede mandler
  • 125 gram hvedemel

 

Skyl og nip stilken af stikkelsbærrene. Kog en lage af vand og sukker og ingefær. Når sukkeret er opløs kommes bærrene i lagen og koges ved svag varme i ca. 6 minutter. Tag bærrene op med en hulske og læg dem i en tærteform. Husk at fjerne ingefærsskiverne. Kog lagen ind til den har en sirupsagtig konsistens. Hæld den over bærrene. Rør smør og sukker sammen, rør ægget i sammen med mel og mandelflager. Bred dejen over bærrene. Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20-25 minutter til overfladen er sprød og gylden. Spises med iskoldt flødeskum, vaniljeis eller skyr, afhængig af smag og behag :-).

DSCF5320


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sedetspire.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *